Vraagtekens rond Espejord: ''Misschien is hij minder fit dan gedacht''

Het lijkt er voorlopig nog niet op dat winterversterking Runar Espejord zaterdag al zijn basisdebuut kan gaan maken tegen Feyenoord. Trainer Johnny Jansen kon al niet beschikken over Jens Odgaard en zal nu centraal in de voorhoede moeten improviseren.

"De grote vraag is nu wie er tegen Feyenoord in de spits zal staan", begint sportverslaggever Arjen de Boer in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Nieuweling Runar Espejord is nog niet helemaal wedstrijdfit. Jens Odgaard is nog geblesseerd en dus zal hij naar verwachting met Jordy Bruijn gaan spelen."

"Op het trainingskamp probeerde Jansen het met Bruijn en dinsdagmiddag oefenen ze opnieuw, dan tegen Heracles Almelo. Dan zal hij wel gaan spelen met de basis die zaterdag ook zal gaan spelen", vermoedt De Boer, die bijval krijgt van collega Roelof de Vries. "Ik denk nu (voor het oefenduel met Heracles, red.) dat hij voor Jordy Bruijn kiest."

"Espejord is de enige spits in de selectie, dus dan is het logisch dat hij gaat spelen als hij fit is", aldus De Vries, die net als De Boer nog niet echt een indruk heeft gekregen van Espejord. "Hij heeft natuurlijk heel lang niet gevoetbald vanwege de winterstop daar in Scandinavië. Hij moet dus nu opgetraind geworden. Ik ben benieuwd hoe fit en hoe ver hij nu is."

"Ik had een beetje de verwachting en het idee dat toen ze hem aantrokken, dat hij tegen Feyenoord zijn debuut zou gaan maken", vervolgt De Boer. "Nu zeggen ze dat hij nog niet wedstrijdfit is, dus misschien is hij minder fit dan ze gedacht hadden. En dus moeten ze nu een plan B bedenken."

Lees meer: