Vraagtekens bij 'besparing' SC Heerenveen: ''Is wel incidenteel''

SC Heerenveen gaat over het huidige seizoen waarschijnlijk een stuk positiever eindigen wat betreft het begrotingstekort, dat het afgelopen seizoen nog 5,8 miljoen euro was. Algemeen directeur Cees Roozemond laat weten dat er voor zo'n drie miljoen euro is bespaard.

"De tendens laat dit jaar zien dat we daar toch een aardige hap uitgehaald hebben", liet Roozemond onlangs weten in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Ik denk dat we in de buurt van de drie miljoen euro komen met besparingen, los van de huur waar we nog een grote stap in moeten nemen. Een hele hap daaruit is loon maar ook het (verlaagde, red.) spelersbudget heeft daarin z'n effect gehad."

Volgens sportverslaggever Roelof de Vries is het een mooi bedrag, maar nog geen reden om te hard te juichen. "Dat bedrag bestaat uit dat incidentele bedrag van de huurverlaging van 1,2 miljoen euro en bijna twee miljoen euro aan NOW-gelden (geld van de overheid voor misgelopen inkomsten door corona, red.). Dat is hartstikke mooi en knap en daar krijg je ook de complimenten voor, maar het is wel incidenteel terwijl je naar een structurele oplossing wil."

Het NOW-geld mag SC Heerenveen weliswaar behouden, maar is slechts eenmalig. De huurverlaging scheelt daarentegen vooral voor het huidig seizoen, maar zal de komende jaren alsnog betaald moeten worden. "De huishouding die we hebben is grotendeels gebaseerd vanuit het verleden en is eigenlijk een beetje te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken", verklaart Roozemond.

"Maar alle clubs leven met de vraag: waar gaat het met de omzet naartoe? Er gaat een enorme hap van 30-35 procent uit je budget vanwege deze pandemie. Maar gezien de trouwheid van sponsoren en fans heb ik er veel vertrouwen in", vervolgt Roozemond. De Vries is echter wat sceptischer en wijst op het feit dat het begrotingstekort sinds 2016 is opgelopen en nog niet structureel wordt teruggedrongen.

"Dat is nog altijd niet omgedraaid", constateert De Vries. "Er wordt wel de hele tijd beloofd dat het beter wordt, maar dat hebben we tot nu toe nog niet gezien."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand