Voormalig SC Heerenveen-speler vertrekt naar MLS: ''Nog maar 24 jaar''

Janio Bikel stond bij SC Heerenveen op het punt van doorbreken, maar ging niet akkoord met een contractverlenging en vertrok uiteindelijk transfervrij naar NEC Nijmegen. Via het Bulgaarse CSKA Sofia maakt hij nu de overstap naar het Canadese Vancouver Whitecaps FC, dat uitkomt in de MLS.

Zowel hoofdtrainer Marc Dos Santos als sportief directeur Axel Schuster is verheugd met zijn komst. "Janio is voor ons een heel bruikbare speler, want hij is op verschillende posities inzetbaar. Hij heeft een goede mentaliteit, fysiek is hij ook heel sterk en het past helemaal bij onze gedachte van een aanwinst voor Whitecaps FC", zegt Dos Santos op de officiële clubsite.

De oefenmeester heeft zich wel laten informeren bij zijn vorige trainers. "Ik ken de trainers, die hij had bij de nationale jeugdteams van Portugal. Hij is een speler, die altijd belangrijk is geweest bij zijn vorige teams, dus daarom ben ik blij dat we hem naar Vancouver hebben kunnen halen.

Ook technisch directeur Schuster is content met de komst van Bikel. "Janio had heel veel opties om naartoe te gaan. Hij is goed in balbezit, kan goed dribbelen en staat verdedigend altijd goed", zegt Schuster. "Hij kan zowel centraal op het middenveld spelen als op rechtsback. Daarnaast is hij nog maar 24 jaar en hij speelde al 140 wedstrijden als professioneel voetballer."

Just in time.

Welcome to the Village, Janio ????#MLSisBack | #VWFC

— Vancouver Whitecaps FC (@WhitecapsFC) February 28, 2020

Lees meer: