Voormalig Heerenveen-trainer ook volgend seizoen bij FC Dordrecht

Jan Everse staat ook komend seizoen aan het roer bij FC Dordrecht, dat meldt de club op de officiële website. De oud-trainer van SC Heerenveen staat sinds 11 maart onder contract bij de hekkensluiter van de Eredivisie en lijkt FC Dordrecht niet te kunnen behoeden voor degradatie.

Toch heeft Everse het vertrouwen van de clubleiding. Zijn verblijf bij FC Dordrecht is na komend seizoen wel voorbij. Dan neemt assistent-trainer Gérard de Nooijer, die in mei aan de cursus Coach Betaald Voetbal begint, het stokje over van Everse.

Everse was in 2010 trainer van SC Heerenveen. Hij moet komend seizoen assistent-trainers Gérard de Nooijer, Rody Hoegee en Rogier Molhoek bij de hand nemen. Eerst zei Everse nog tot het einde van dit seizoen te willen blijven. "Ik vind het spelletje veel te leuk en wil die gasten graag helpen", laat de oefenmeester weten in Voetbal International. "FC Dordrecht is een leuk clubje en die trainers zijn enorm enthousiast. We moeten ze nog veel leren."

"In het trainersvak maak je veel fouten, die heb ik ook gemaakt", weet Everse. "Misschien kan ik ze komend seizoen een paar stapjes vooruit helpen. Ik moet een soort mentor worden. Niet dat ik 24 uur per dag rondloop en me overal tegenaan bemoei. Het gaat om de grote lijnen, dat vind ik hartstikke leuk."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand