'Voor Lang is het goed om zoveel mogelijk minuten te maken''

Noa Lang mag zich in de belangstelling verheugen van SC Heerenveen en FC Twente en Ajax is bereid om de talentvolle aanvaller in de tweede seizoenshelft te verhuren. Marco Timmer beseft dat Lang bij de club uit Amsterdam weinig kans maakt op een basisplaats.

"Noa staat vol ongeduld te trappelen, hij vindt dat hij veel moet spelen", legt hij uit op de website van Voetbal International. De journalist weet dat Ajax-trainer Erik ten Hag veel verwacht van zijn spelers. "Ze moeten niet alleen goed kunnen voetballen, maar ook goed kunnen meeverdedigen, goed kunnen omschakelen en in houding en gedrag een voorbeeld zijn."

"Voor Lang is het goed om zoveel mogelijk minuten te maken", vervolgt de verslaggever. Met de aanwezigheid van een fitte Mitchell van Bergen en Chidera Ejuke lijkt de kans op een basisplek in Friesland erg klein. Bij FC Twente lijkt de kans op speeltijd een stukje groter. Timmer: "Lang moet veel spelen en zal af en toe tegen de lamp lopen."

Timmer is ervan overtuigd dat de 20-jarige Lang, die bij zijn Eredivisiedebuut drie keer trefzeker was tegen FC Twente, het op de lange termijn sowieso gaat redden in het profvoetbal. "Dat hij kan voetballen, is duidelijk", besluit Timmer.

???? | Ajax-watcher @marcotimmer acht de kans dat Donny van de Beek in de zomer weggaat, heel reëel. 'En als je ziet wat ze voor De Ligt en De Jong gekregen hebben, is 50 à 60 miljoen euro een heel goede prijs.' https://t.co/nCbMiAydUH

— VI (@VI_nl) January 16, 2020

Lees meer: