'Voor een paar duizend euro extra hoef ik niet naar andere club''

Na twee succesvolle jaren bij SC Heerenveen probeerde Alfred Finnbogason in Spanje zijn geluk bij Real Sociedad. Al snel bleek het geen gelukkig huwelijk en werd de IJslander al snel verhuurd aan Olympiakos, waar hij eveneens weinig vertrouwen kreeg. Begin 2016 werd hij daarom opnieuw verhuurd, nu aan het Duitse Augsburg.

"Ik wist niet of ik hier zes maanden zou zijn, of vijf jaar", blikt Finnbogason terug bij VICE Sports. "Het is lastig om een carrière te plannen, maar op termijn vindt elke speler zijn niveau. In de eerste thuiswedstrijd scoorde ik een belangrijke goal, en ook de maanden daarna bleef ik regelmatig scoren. Vier seizoenen later zit ik hier nog, zo lang heb ik nog nooit bij een club gezeten. Ik voel me hier eindelijk weer gewaardeerd."

Voor Finnbogason was speeltijd noodzakelijk om deel uit te maken van de gouden generatie van het IJslandse voetbal. In 2016 debuteerden ze op het EK en twee jaar later zelfs op het WK. "We zijn een land met 350.000 inwoners. We hebben al moeite om elf spelers te vinden voor een wedstrijd! Maar in 2018 haalden we zelfs voor het eerst het WK, waar ik het eerste doelpunt van IJsland ooit scoorde. Mijn naam zal voor altijd verbonden zijn aan die goal."

"Bij SC Heerenveen heb ik de basis gelegd voor mijn carrière. Daarna heb ik mooie avonturen beleefd en verschillende landen mogen ontdekken. Nu heb ik mijn rust gevonden bij FC Augsburg. Het was goed om in het zuiden van Europa te wonen en ik had het niet willen missen, maar de Duitse mentaliteit en levenswijze passen beter bij mij. Voor een paar duizend euro salaris extra hoef ik niet meer naar een andere club."

"Je weet nooit wat er gebeurt in het voetbal, maar op dit moment zit ik hier goed. Ik ben gelukkig, zelfs als ik geen doelpunten maak. Die wijsheid is met de jaren gekomen", besluit Finnbogason dankbaar.

Alfred Finnbogason was in 2014 topscorer van de Eredivisie. Daarna belandde hij in een flinke dip in Spanje, voordat hij zich herpakte in Duitsland. @JesperLangbroek tekende zijn verhaal op. "Ik was veel alleen en raakte verdwaald in mijn eigen gedachten." https://t.co/RythzPbNQK

— Sam van Raalte (@SamRaalte) December 15, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand