Vonk wist van blufpoker Nijland: ''Ze hadden helemaal geen akkoord''

FC Groningen heeft in de strijd om middenvelder Albert Rusnák met succes blufpoker gespeeld, zo blijkt uit onderzoek van de Telegraaf. Hans Nijland en cornuiten presenteerden de begeerde Slowaak op hun website terwijl ze nog helemaal geen akkoord met hem hadden. Veel clubs haakten daarop af, maar Heerenveen bleef volharden.

"Wij kregen een tijdje geleden het bericht van de zaakwaarnemer van Rusnák dat hij zou weggaan bij Cambuur met de vraag of wij ook interesse hadden", reconstrueert manager voetbalzaken Hans Vonk tegenover FeanOnline. "Dat leek ons wel interessant. Dus hebben we dat ook aangegeven bij Manchester City en hem de voorwaarden aangegeven waarvoor bij ons kon spelen."

Vonk: "We hebben toen duidelijk gezegd dat we ons niet tegen elkaar laten uitspelen, want we wisten natuurlijk ook dat Groningen ook met hem bezig was." Toen Groningen merkte dat het aanbod van Heerenveen beter was (volgens de Telegraaf) besloten zij in een uiterste poging om Rusnak alvast te presenteren, tot verbijstering van het kamp-Rusnák.

"Een gevalletje blufpoker vanuit Groningen", zo had ook Vonk snel in de gaten. "Op dat moment hadden ze nog helemaal geen akkoord." De transfer was voor Nijland zo'n grote prioriteit, dat de club Rusnák - die een stevig aanbod van Heerenveen op zak had - met een ultiem aanbod alsnog wist te overtuigen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand