Vonk in opspraak in Zuid-Afrika: 'Gaat om serieuze beschuldigingen'

Hans Vonk is bij zijn club Ajax Cape Town in zwaar vaarwater terecht gekomen. Na het plotselingen opstappen van hoofdtrainer Andries Ulderink wordt er met beschuldigende vingers gewezen naar de oud-keeper en technisch manager van SC Heerenveen.

Algemeen directeur Ari Efstathiou heeft Vonk, hoofd jeugdopleiding bij de club, inmiddels voor onbepaalde tijd geschorst. Het blijft vooralsnog twijfelachtig wat er is gebeurd. 'Vonk is momenteel op non-actief gezet terwijl er onderzoek wordt gedaan naar serieuze beschuldigingen van wangedrag', valt te lezen op de officiële website van Ajax Cape Town.

Er is nog geen besluit genomen of hij schuldig is en of hij een straf zal krijgen. "Het is extreem teleurstellend dat de coach is opgestapt naar aanleiding van Vonk's schorsing. Die beslissing heeft namelijk geen invloed op de baan van de hoofdtrainer", reageert algemeen directeur Ari Efstathiou, die Ulderink een dag voor de belangrijke wedstrijd tegen Free State Stars zag opstappen.

"Dat Ulderink dreigde om op te stappen als Vonk's schorsing niet zou worden opgeheven, is onprofessioneel en totaal onacceptabel voor iedere medewerker en zeker voor de hoofdtrainer. Ik had geen andere optie dan zijn ontslag te accepteren", aldus Efstathiou.

????Club Statement????

Former Ajax Cape Town coach Andries Ulderink resigned unexpectedly on Friday as Ajax Cape Town’s head coach.

The club made a decision to release a public statement regarding his resignation on the return of the team .https://t.co/hdFnKs6ArE pic.twitter.com/ehaKOndej4

— Ajax Cape Town (@ajaxcapetown) February 3, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand