Vonk blikt terug op SC Heerenveen-periode: "Nog steeds spijt van"

Hans Vonk bij SC Heerenveen
Hans Vonk bij SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Hans Vonk was in het verleden enkele seizoenen technisch manager bij SC Heerenveen. Hij kwam over als teammanager van AZ, maar achteraf heeft hij veel spijt gehad van zijn stap.

"Het was altijd een droom om een keer algemeen directeur van een bvo te worden", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Toen ik in 2011 stopte als keeper van Ajax Cape Town en terugkeerde in Nederland, raakte ik in gesprek met Toon Gerbrands, destijds algemeen directeur bij AZ. Ik vertelde Toon van mijn ambitie en hij reageerde direct enthousiast dat hij me wilde helpen."

"Ik ben begonnen en het ging anderhalf jaar lang echt fantastisch", vervolgt Vonk. "Totdat Heerenveen aanklopte, Riemer van der Velde belde op. Of ik daar technisch directeur wilde worden. Had ik nooit moeten doen, werkelijk, ik heb er nog steeds spijt van."

Waar dat door komt? "Ik was toen nog lang niet goed genoeg. Ik had gewoon bij AZ moeten blijven en rustig verder aan mijn ontwikkeling als manager moeten werken. Ervaring opdoen, kwaliteiten aanscherpen. Bij Heerenveen moest ik als rookie ineens met Marco van Basten in gesprek of we zijn contract als trainer wel of niet zouden verlengen. Ik dacht: Hoe dan?"

"Ik heb me vergist, ook omdat Heerenveen een moeilijke club was met vele stromingen, nog steeds eigenlijk. Op een gegeven moment werd over mijn contractverlenging beslist door mensen die zich wilden afzetten tegen het kamp Van der Velde. Mijn contract werd niet verlengd", aldus Vonk.

Lees meer:
0 reacties