Volksfeest bij SC Heerenveen: "Mensen zaten te huilen op de tribune"

SC Heerenveen-spelers voor Nieuw Noord
SC Heerenveen-spelers voor Nieuw Noord Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen won afgelopen zondag op spectaculaire wijze van Ajax. De Friezen stonden 3-0 voor, de Amsterdammers kwamen terug tot 3-2, om uiteindelijk in de slotfase nog bijna de gelijkmaker tegen te krijgen. Sven van Beek leek een eigen goal te maken, maar de arbitrage besloot dat de bal niet over de lijn was geweest.

Clubwatcher Sander de Vries zag dat er na de wedstrijd een compleet volksfeest uitbarstte in het Abe Lenstra Stadion. "Het was zelden vertoond. Je merkte gewoon aan alles dat die hele club hier zo aan toe was", zegt De Vries bij Omroep Abe. "Zeker na die serie zonder overwinningen. De degradatiestreep kwam toch wel angstvallig dichterbij door de resultaten van Heracles en RKC Waalwijk eerder dat weekend."

"Het was ook gewoon de eerste keer sinds het seizoen 2008-2009 dat SC Heerenveen van Ajax heeft gewonnen", vervolgt De Vries. "Ik heb begrepen dat er mensen zaten te huilen op de tribune. Het was een soort Bevrijdingsdag voor SC Heerenveen. Zo voelde het ook echt in het stadion. Het was best wel mooi om mee te maken."

Oud-clubwatcher Reon Boeringa haakt in: "Dit zijn van die historische wedstrijden, helemaal door die ontknoping. Stel, het blijft 3-1. Dan trek je hem toch redelijk comfortabel over de streep, dan is het ook een historische wedstrijd, maar door deze ontknoping hebben supporters het hier over tien jaar nog over", aldus Boeringa.

Lees meer:
0 reacties