Voetbalmakelaar benaderde fan voor komst Halilovic: "Kon niks doen"

Alen Halilovic
Alen Halilovic Foto: © Pro Shots

Alen Halilovic speelde vroeger een periode bij SC Heerenveen. Momenteel speelt hij de sterren van de hemel bij Fortuna Sittard. Hij is blij met zijn overgang naar Limburg. Fan Eric de Jong vertelt hoe zijn overgang tot stand kwam.

Anderhalf jaar geleden kreeg De Jong op Instagram bericht van een Kroatische voetbalmakelaar. "Ook voor hem kon ik niks doen", zegt De Jong bij Voetbal International. "Ik ga niet over de technische zaken van Fortuna. Maar deze man was niet opdringerig, we hadden leuk contact en spraken af dat we contact zouden houden. Afgelopen winter meldde hij zich weer. “Ik heb een speler zonder club, Alen Halilovic. Hij wil heel graag in Nederland voetballen”."

Bij Fortuna luisterde men naar De Jong. "Niet elke technisch directeur zal ervoor open staan als een supporter met een naam aankomt. Maar Américo (Branco red.) ging meteen de mogelijkheden bekijken. Vervolgens liet hij weten dat Alen niet helemaal in het beleid en het team van dat moment paste, en er ook geen noodzaak was om een speler aan te trekken."

"Aan het einde van het seizoen, toen het voor ons spannend werd in de competitie, kreeg ik weer berichtjes van hem. “Succes, ik volg jullie op de voet”. En: “Ik denk dat ik volgend seizoen een rol van betekenis kan spelen voor jullie”. De hints bleven komen. Uiteindelijk zei ik tegen Alen: Dit werkt zo niet, jij of Américo zal de reis moeten maken om elkaar beter te leren kennen. En ik denk dat jij dat moet zijn. Ik nodigde hem uit in Sittard, Américo stemde in met een ontmoeting", vervolgt hij.

De Jong haalde hem zelf op en hielp. "Alen is een ideale schoonzoon. Een jongen met een hart van goud, die toch in de heel harde voetbalwereld terecht is gekomen. Mensen zijn niet altijd goed met hem omgegaan, daardoor heeft hij tegenslagen gehad. Hij rendeert optimaal bij familieclub Fortuna. In een omgeving waar je niet constant op je vingers wordt gekeken, je een rondje door de stad kunt lopen of op het terras kunt zitten zonder te worden lastig gevallen."

"Bij ons kan hij lekker voetballen, meer wil hij ook niet. Hij leeft voor zijn sport. Op tijd naar bed, Spaatje blauw bij het eten. Geen sigaretten. Voor zijn eerste afspraak in ons stadion, stelde ik voor elkaar te ontmoeten in de nevengelegen McDonalds. Niet om te eten. Hij wilde er niks van weten. “Ik spreek niet af bij McDonalds”, zei Alen. Typisch voor hem, weet ik inmiddels", besluit hij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand