'Voetbal is voor mij een sociaal gebeuren, dat vond ik in Heerenveen''

Rodion Camataru (62) was begin jaren negentig onder de supporters één van de meest geliefde spelers van SC Heerenveen. De grote en sterke spits kijkt zelf ook nog altijd met een glimlach terug op zijn tijd in 't Friesch Haagje.

"Ik word altijd blij als ik over Heerenveen praat", begint Camataru in gesprek met Staantribune. "Daarvoor had ik bij Charleroi gespeeld, maar daar ben ik sinds mijn vertrek nooit meer geweest. In Heerenveen kom ik nog altijd graag: een kleine plaats met heel aardige mensen die van voetbal houden en achter hun club staan. Ik houd van ze, ik vergeet ze nooit."

Voor Camataru is Heerenveen ook een herinnering aan vervlogen tijden, toen voetbal nog echt van de mensen was en niet van miljonairs. "Er gaat te veel geld in om, daar houd ik niet van. Jonge spelers dromen alleen nog maar van geld, zo snel mogelijk miljonair worden, terwijl het om andere dingen gaat. Voetbal is voor mij een sociaal gebeuren, en dát vond ik in Heerenveen."

“Ik word altijd blij als ik over @scHeerenveen praat", zegt de Roemeen Rodion C?m?taru. "In Heerenveen kom ik nog altijd graag: een kleine plaats met heel aardige mensen die van voetbal houden en achter hun club staan. Ik houd van ze, ik vergeet ze nooit.”https://t.co/tVeveOM4H3

— Staantribune (@Staantribune) October 1, 2020

Lees meer: