Vlap ziet 'tombola' bij SC Heerenveen: "Vind ik een zwaktebod"

Jan Vlap
Jan Vlap Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen verloor afgelopen weekend met ruime cijfers bij Excelsior. Volgens Jan Vlap lag dat vooral aan het systeem van de Friezen en met name aan de invulling van bepaalde posities.

"Als je nu plotseling met een zwevende spits gaat spelen...", doelt Vlap bij Omroep Abe op Luuk Brouwers, die in de punt van de aanval begon. "Als je afspreekt dat er elke keer een andere invulling in de spits moet komen, als er maar iemand komt. Dat kan wel als je dat er drie maanden hebt ingeslepen en hebt getraind. Ik denk dat dat is gebeurd. Dat vind ik een zwaktebod. Brouwers stopt op een gegeven moment voor Sven van Beek een bal op te halen. Dat lijkt mij niet de bedoeling. Het was een tombola."

Vlap snapt ook de invulling van de linksbackpositie niet na de schorsing van Mats Köhlert. Oliver Braude ging van de rechtsbackpositie naar de linksbackpositie, terwijl Denzel Hall in het elftal kwam. "Je moet gewoon twee plaatsen wisselen, poppetje voor poppetje", aldus Vlap. "Het is niet best dat je daar zo in moet gaan schuiven."

"Ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat nog wel begreep", countert Sander de Vries. "Omdat Denzel Hall een moeizame aanloop kende bij SC Heerenveen", vervolgt de clubwatcher van SC Heerenveen. "Als een jongen het al enigszins moeilijk heeft, zet hem dan in ieder geval op een plek die hem vertrouwd is. Braude is zo'n voetballer die zich overal snel gemakkelijk aanpast. Het pakte uiteindelijk faliekant verkeerd uit, maar aan de voorkant kon ik dat nog wel begrijpen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand