Vlap wil stap maken naar buitenland: "Ben er nu meer klaar voor"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Orange Pictures

Michel Vlap wil graag nog een keer een stap naar het buitenland maken. Echter wil hij ook een mooie Europese campagne voeren met FC Twente.

De middenvelder maakte na zijn periode bij SC Heerenveen de stap naar Anderlecht. Hier werd hij echter al vrij snel verhuurd aan het Duitse Arminia Bielefeld en later aan FC twente. Vlap denkt echter dat hij toen er minder klaar voor was om in een buitenlandse competitie te spelen.

In gesprek met Voetbal International laat hij weten dat hij die stap naar het buitenland nog een keer wil maken. “Ik denk dat ik er nu meer dan toen klaar voor ben. Italië spreekt me heel erg aan, Spanje ook. Het leven, de cultuur, het voetbal. De zon. Maar de noodzaak is er niet. Ik ben dolgelukkig bij Twente, de club is blij met mij, ik voel me hier hartstikke thuis.”

Ook ziet de middenvelder dat er nog veel moois in het verschiet ligt voor De Tukkers. “We willen in ieder geval derde worden en daar doen we alles aan. En dan zijn we zeker van groepsfase Europa League komend seizoen, maar we willen natuurlijk de Champions League in.”

Vlap is dan ook dankbaar voor wat hij heeft in Enschede. “Het leven dat ik mag leiden, is prachtig. Dat kleine kindjes naar je toe komen voor een foto en een knuffel, dat is geweldig. Ik mag doen wat ik het leukst vind. Voetballen in de zon op een grasveldje, precies wat ik vroeger wou. Ik heb het geluk dat ik voetballer mag zijn. Maar ik ben en blijf ook mens. Dat wordt nog weleens vergeten”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties