Vlap vreest: "Dit wordt het Heerenveen van de laatste vijf duels"

Jan Vlap
Jan Vlap Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen staat momenteel op de elfde plaats in de Eredivisie, met vier punten achterstand op een play-off plek. Clubwatcher Sander de Vries en analist Jan Vlap vinden dat de Friezen niks te zoeken hebben in de play-offs. De Vries ziet ook dat het nog altijd niet lekker loopt binnen de selectie van Heerenveen.

"Het zit niet lekker, het zit niet lekker. En dat is eigenlijk al heel lang zo", zegt De Vries bij Omroep Abe. "Ik heb er de vorige keer ook een verhaal over geschreven, daar heb ik toen veel gezeik op gekregen. Het is gewoon de waarheid. Nu zijn die signalen er ook. De minst belangrijke spelers van SC Heerenveen hebben het niet optimaal naar hun zin, laat ik het zo zeggen."

De Vries zag ook dat het tegen FC Utrecht niet lekker liep bij SC Heerenveen. "Je hoeft hier niet eens journalist voor te zijn om te zien wat je afgelopen zondag zag. Het moddert maar wat aan, de ballon loopt heel langzaam leeg. Tegen FC Twente richt je je weer een beetje op, maar ja..."

Vlap vreest voor het slot van de competitie. "Dit gaat het SC Heerenveen worden van de laatste vijf wedstrijden. Het klinkt heel hard, maar daar ben ik wel bang voor. Ik ben bang, dat wat we tegen FC Utrecht hebben gezien qua instelling en mentaliteit, dat dat het wordt. Tussen willen en écht willen, daar zit wel een verschil in", aldus Vlap.

Lees meer:
0 reacties