Vlap: "Verdedigend heeft Van Wonderen het fantastisch voor elkaar"

Thom Haye
Thom Haye Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen speelde afgelopen weekend doelpuntloos gelijk op bezoek bij FC Emmen. De Friezen kregen dit seizoen pas zeven doelpunten tegen en dat valt ook Jan Vlap op.

"Uit spelen bij FC Emmen om acht uur 's avonds, daar maak je echt geen vrienden mee", constateert hij in Omroep Abe. Clubwatcher Sander de Vries vult aan: "Het was uitzitten, hé?" Volgens Vlap was het inderdaad een 'hele zit'. "Ik lig dan thuis op de bank, maar op een gegeven moment ga je een bepaalde houding aannemen waarvan je denkt 'nou, dan moet ik oppassen anders gaan de ogen ook nog dicht'. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik vond het wel heel lastig om geconcentreerd ernaar te kijken."

De Vries merkt op dat trainer Kees van Wonderen op sociale media inmiddels al 'minister van defensie' wordt genoemd. "Je hebt natuurlijk heel snel een stempel op je kop geplakt, dat is niet zo moeilijk. Verdedigend heeft hij het fantastisch voor elkaar", is Vlap van mening. De Vries plaatst daar echter zijn vraagtekens bij.

"Qua resultaat wel", vindt Vlap. "Als je die week ervoor kijkt bij Twente. Als ze na een halfuur 3-0 achter staan, was het terecht geweest." De Vries gaat verder: "Bij Feyenoord had je normaal gesproken ook een doelpuntje tegen gekregen. Je hebt er vijf tegen gekregen in de ArenA (tegen Ajax, red.), dus je kunt ook zeggen: van de acht wedstrijden, had je het er bij drie verdedigend niet goed voor elkaar, maar heb je een beetje geluk gehad."

"Ik praat ook scorebordjournalistiek, hé", lacht Vlap. "Qua resultaat is het hartstikke goed. Zondag hadden ze wel een goal tegen kunnen krijgen, dat is een ding wat zeker is", besluit hij.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand