Vlap: "Verdedigend heeft Van Wonderen het fantastisch voor elkaar"

Thom Haye
Thom Haye Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen speelde afgelopen weekend doelpuntloos gelijk op bezoek bij FC Emmen. De Friezen kregen dit seizoen pas zeven doelpunten tegen en dat valt ook Jan Vlap op.

"Uit spelen bij FC Emmen om acht uur 's avonds, daar maak je echt geen vrienden mee", constateert hij in Omroep Abe. Clubwatcher Sander de Vries vult aan: "Het was uitzitten, hé?" Volgens Vlap was het inderdaad een 'hele zit'. "Ik lig dan thuis op de bank, maar op een gegeven moment ga je een bepaalde houding aannemen waarvan je denkt 'nou, dan moet ik oppassen anders gaan de ogen ook nog dicht'. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik vond het wel heel lastig om geconcentreerd ernaar te kijken."

De Vries merkt op dat trainer Kees van Wonderen op sociale media inmiddels al 'minister van defensie' wordt genoemd. "Je hebt natuurlijk heel snel een stempel op je kop geplakt, dat is niet zo moeilijk. Verdedigend heeft hij het fantastisch voor elkaar", is Vlap van mening. De Vries plaatst daar echter zijn vraagtekens bij.

"Qua resultaat wel", vindt Vlap. "Als je die week ervoor kijkt bij Twente. Als ze na een halfuur 3-0 achter staan, was het terecht geweest." De Vries gaat verder: "Bij Feyenoord had je normaal gesproken ook een doelpuntje tegen gekregen. Je hebt er vijf tegen gekregen in de ArenA (tegen Ajax, red.), dus je kunt ook zeggen: van de acht wedstrijden, had je het er bij drie verdedigend niet goed voor elkaar, maar heb je een beetje geluk gehad."

"Ik praat ook scorebordjournalistiek, hé", lacht Vlap. "Qua resultaat is het hartstikke goed. Zondag hadden ze wel een goal tegen kunnen krijgen, dat is een ding wat zeker is", besluit hij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand