Vlap maakt indruk: ''Lijkt erop dat er nog wel meer in het vat zit bij Michel''

Michel Vlap leek ruim een jaar geleden nog te vertrekken bij SC Heerenveen, maar heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De 21-jarige middenvelder maakt dit seizoen veel indruk bij de Friezen.

Hoofd jeugdopleidingen Jeffrey Talan weet dat Vlap zich vaker heeft teruggeknokt. "In de tijd dat Michel in de C's en B's speelde, begon hij ontzettend te groeien", blikt Talan terug in het Friesch Dagblad. "Het lichaam werkte niet mee, waardoor hij minder aan spelen toekwam en vaker geblesseerd was. Zijn lijf moest wennen, maar met de bal aan de voeten kon hij alles nog.

"In die tijd was hij sneller met bal dan zonder bal", vervolgt Talan. "Wij hebben geduld met hem gehad, maar Michel ook met ons. Wij konden alleen maar ons vertrouwen in hem uitspreken, omdat we zagen dat hij goed kon voetballen en het spelletje tevens begreep. Het was wachten op het moment dat Michel was uitgegroeid en we hoopten dat alles dan weer zou samenvallen."

Dit seizoen maakt Vlap indruk in het eerste elftal. "Op Abdenasser El Khayati van ADO Den Haag na is er geen middenvelder die dit seizoen zoveel goals maakt", weet Talan. "En het lijkt erop dat er nog wel meer in het vat zit bij Michel. De kunst is wel om dit eerst vol te houden. Als hem dat lukt bij Heerenveen, kan hij later zeker een stap omhoog maken."

Geef Michel Vlap een bal en zijn hele dag is goed. ,,Vazen, tafelpoten, alles is vroeger wel een keer gesneuveld in huis”, aldus broer Patrick. Samen met hem, Jeffrey Talan en Sam Lammers had ik het over de 21-jarige middenvelder van sc Heerenveen. https://t.co/BOpaSyavDh

— Piet Jan Nauta (@PietJanNauta) 18 januari 2019

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand