Vlap legt uit: "Ik zou er later ook wel weer terug willen komen"

Michel Vlap kijkt uit naar de ontmoeting tussen FC Twente en SC Heerenveen. De aanvallende middenvelder speelde jarenlang bij de club uit Friesland, maar wordt dit seizoen door Anderlecht verhuurd aan FC Twente.

"Het geeft altijd wel speciale gevoelens, maar zonder fans vind ik het iets heel anders", zegt Vlap voor de camera van 1Twente Enschede. "Maar het gevoel is nog steeds heel erg groot. Ik ben daar opgegroeid en heb er zeventien jaar lang gevoetbald, dat vertelt denk ik wel een beetje wat voor band je nog met de club hebt. Ik volg ze bijna elke wedstrijd nog en heb nog wel eens contact met mensen binnen de club", verklapt hij.

De 'nummer tien' kent SC Heerenveen goed. "Ik weet van de trainer (Johnny Jansen, red.) dat ze altijd willen voetballen en af en toe ook wel druk willen zetten", vervolgt Vlap. "Alleen weet ik niet of zij de intensiteit hebben, die wij bijvoorbeeld wel in de ploeg hebben om écht druk te zetten", besluit de Sneker, die weet dat SC Heerenveen in de eerste seizoenshelft behoorlijk afhankelijk was van Joey Veerman en Henk Veerman.

"Maar Henk Veerman deed soms weergaloze dingen, maar soms had hij ook een training geen zin of deed hij niet zo heel veel", herinnert hij zich. "Dat vertelt hem ook wel een beetje, maar er zitten gewoon leuke spelers in die groep. De trainer die er zit heeft ontzettend veel enthousiasme en heeft er absoluut verstand van hoe hij zijn team wil neerzetten. Ze zullen het vast anders gaan doen dan de eerste wedstrijd (2-3, red.)."

Vlap heeft onlangs ook nog eens een huis in Friesland gekocht. "Ik heb er eigenlijk mijn hele leven heel prettig gewoond en ik zou er later wel weer terug willen komen. Ik heb daar nu dus een huis gekocht, maar dat moet helemaal verbouwd worden. Dat is hartstikke leuk. Ik ben heel trots dat ik dat huis gekocht heb. Dat staat weer voor nieuwe energie", aldus de middenvelder.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand