Vlap krijgt nieuwe kans: ''Zorgde al voor gevaar en frisheid''

Na een moeizame start van het seizoen krijgt Michel Vlap de komende weken de kans om zich weer te laten zien. Concurrent Yari Verschaeren ligt er voorlopig uit met een blessure en datzelfde geldt ook voor Percy Tau, die ook op de positie van Vlap kan spelen. 

RSC Anderlecht-trainer Vincent Kompany bevestigt dat Vlap, die tot nu toe slechts drie keer in de basis begon, het vertrouwen krijgt. "Michel maakt deel uit van de kern, we zullen hem in de beste omstandigheden brengen", vertelt Kompany aan Het Nieuwsblad. Afgelopen vrijdag liet Vlap als invaller ook al zien op de weg terug te zijn. "Toen zorgde hij tegen Genk al voor frisheid en gevaar."

De oud-speler van SC Heerenveen wilde zelfs een penalty opeisen (zie foto), maar werd uiteindelijk teruggeroepen door aanvoerder Albert Sambi Lokonga. "Dat hebben we meteen besproken, het gesprek heeft 30 seconden geduurd. De eerste op de lijst trapt, en dat is Nmecha. Sambi heeft dat overigens goed opgelost op het veld" aldus Kompany.

Vlap verklaarde na de wedstrijd waarom hij zo graag de penalty nemen. "Dat doe je in al je enthousiasme. Hiervoor nam ik ze ook altijd en ik schoot ze ook binnen. Deze wilde ik gewoon binnen rammen om te zeggen: ik ben er weer. Maar Lukas is ook een goede penaltynemer. Hij schiet hem binnen en daar ben ik blij mee. Dan is alles goed", aldus de 23-jarige Fries.

Kompany is blij met “goed nieuws” over Verschaeren en nuanceert lof: “Spreek pas over referentiematch als we veel scoren” https://t.co/GS6ynmUKyj pic.twitter.com/dDfAVNk8WI

— Sportwereld.be (@sportwereld_be) December 14, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand