Vlap kraakt beleid: "Hou het lekker zuiver, hou nou op man!"

Jan Vlap
Jan Vlap Foto: © Orange Pictures

In de podcast Omroep Abe bespreken journalist Sander de Vries en Jan Vlap de actualiteiten bij SC Heerenveen, zowel op als buiten het veld. Vlap is niet te spreken over het beleid van SC Heerenveen en ziet vooral in de jeugd dingen misgaan. Ook De Vries kraakt wat harde noten in de podcast.

De Vries steekt van wal. "Ferry de Haan moet ook aan de bak. Dat is een deel van dit verhaal. We hebben te maken met een algemeen directeur die de zaken teveel op zijn beloop laat. Of het nu gaat om de jeugdopleiding waar ik anderhalf jaar geleden al een verhaal over heb gemaakt dat het niet boterde met het hoofd opleidingen, of het nu gaat om de eerste selectie, commercie, scouting. Dat zijn allemaal pilaren waar toch wat deuken en barsten inzitten. En daar is Ferry verantwoordelijk voor."

Vlap is niet zo positief over de jeugdopleiding. "Nu moet je de teams gaan formeren. Er komen er elk jaar acht in en gaan er elk jaar acht uit. Een duiventil is er niks bij natuurlijk. De onderbouw is nog redelijk gesitueerd, daar heb je wat meer tijd. Maar met name richting de bovenbouw, daar moet echt vol op worden gezeten. Het is een essentieel onderdeel van de club en dat is het afgelopen jaar een beetje onderbelicht, maar er zou echt wat moeten gebeuren. Dus ik denk juist dat een hoofd jeugdopleidingen ontzettend belangrijk is. Marcel van Buuren is opgestapt in november, we zitten nu in maart. Ik weet niet hoe de taken zijn opgepakt, we weten het niet. Misschien is het fantastisch opgepakt en zitten wij hier uit onze nek te lullen."

Hier gaat De Vries nog even over door. "Wat mensen van de werkvloer die hebben wat extra taken erbij gekregen en op die manier keuvelt dat nu enigszins door." Vlap vult aan: "Je zegt al extra taken. Dat heeft Ferry ook gedaan. Als je ziet welke taken die allemaal heeft. Maar zo werkt het niet, je moet gewoon mensen op een plaats neerzetten die een taak hebben waar ze specifiek op kunnen worden afgerekend. Niet zeggen van: 'ik heb nu dit en dit erbij gedaan want dat moest'. Hou het lekker zuiver, hou nou op man!".

Lees meer:
0 reacties