Vlap geeft tip aan SC Heerenveen: "Het is geen hogere wiskunde"

Jan Vlap
Jan Vlap Foto: © Orange Pictures

FC Twente gaat zondagmiddag op bezoek bij SC Heerenveen, dat een plekje lager op de ranglijst staat. Jan Vlap, vader van FC Twente-middenvelder Michel en volger van SC Heerenveen, is nog niet zo onder de indruk van de Friezen.

"Ik vind nog niet dat ze de vlag moeten uitsteken", zegt Vlap bij Omroep Abe. "SC Heerenveen moet blij zijn met de punten die ze nu hebben, maar er komen wel een aantal cruciale weken aan. Je moet wel punten blijven pakken en het is ook mooi als je dat een keer overtuigend doet. Dat is nog niet het geval en dat verwacht ik zondag ook niet."

Vlap verwacht dat het voor SC Heerenveen een zware dobber wordt tegen FC Twente. "Het schijnt wel een aardig ploegje te wezen", lacht Vlap. "Ik heb alle wedstrijden van ze nog gezien, dus ook daar kan ik over meepraten. Maar dat zit goed in elkaar. Het is geen hogere wiskunde met vier man achterop, drie middenvelders en drie voorin. Hoe gaat SC Heerenveen dat oppakken?"

De vader van Michel heeft wel een advies voor SC Heerenveen. "Je weet dat FC Twente heel graag naar voren speelt. Dat zie je ook aan beide backs, één van de twee is altijd weg. Joshua Brenet kan op de linksbuitenpositie terechtkomen, maar dat geldt ook voor Gijs Smal. Als ik Heerenveen zou zijn, zou ik ze proberen te lokken. FC Twente stapt wel door. En dan proberen om de spitsen in de één-tegen-één te krijgen. Dat is denk ik een optie", aldus Vlap senior.

Vlap zou SC Heerenveen, dat met een vijfmansdefensie speelt, niet aanraden om met de backs door te dekken op de backs van FC Twente. "Daarom geef ik ook aan dat je ze moet lokken en misschien tien meter op de eigen helft voor de middenlijn te blijven. En speel eens een bal rond, want dan stappen zij wel door. Dat gaat FC Twente sowieso doen. Dat is hun spel en hun kracht. Ik denk dat je daar gebruik van moet maken."

"Maar FC Twente stapt wel goed door", vervolgt Vlap. "Ze durven ook één-op-één te spelen. Pröpper en Hilgers durven gewoon één-op-één met de spitsen van SC Heerenveen aan, hoor. Het wordt een mooi potje en ik hoop een hartstikke leuke wedstrijd."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand