Vitesse beëindigt zegereeks SC Heerenveen

Vitesse en SC Heerenveen leken lange tijd op 0-0 af te stevenen, maar in de slotfase pakte de thuisploeg de drie punten. Zes minuten voor tijd vond Nick Hofs met een schitterend schot een gat in de Friese defensie: 1-0. Het was voor het eerst sinds 25 maart 2000 dat de Arnhemmers thuis wisten te winnen van de Friezen.

Beide ploegen vielen aan en kregen kansen. Goran Popov en Arnor Smárason waren vlak voor rust dicht bij een doelpunt, maar zij stuitten op keeper Velthuizen en de paal. Na rust raakte Ricky van Wolfswinkel namens Vitesse eveneens het aluminium.

Heerenveen zette in de slotfase aan en leek op voorsprong te komen via Paulo Henrique. De Braziliaan tikte de bal voor open doel echter tegen de paal, waarna het leer door zijn benen in de armen van doelman Piet Velthuizen terechtkwam.

In de 85e minuut was het voor Vitesse wel raak. Nicky Hofs kapte Michel Breuer uit en schoot de bal geplaatst in de lange hoek. Heerenveen mist hierdoor de aansluiting met FC Twente en Ajax, dat thuis opvallend gelijkspeelde tegen Heracles Almelo. Komend weekend wacht de ontmoeting met de huidige nummer zeven van de Eredivisie: NAC Breda.

Lees meer: