Vissers reageert: ''Denk dat Koopmans goed bij Heerenveen past''

SC Heerenveen is voor het komende seizoen nog op zoek naar twee nieuwe keepers na het vertrek van Warner Hahn en Filip Bednarek. De Friezen hopen binnen drie weken in elk geval één nieuwe keeper erbij te hebben als de voorbereiding van start gaat op zaterdag 18 juli.

"We hadden onze lijstjes in januari al klaar", vertelt keeperstrainer Raymond Vissers bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "We hadden wel gehoopt en verwacht dat Filip Bednarek zou blijven en dat verandert het natuurlijk wel. Dan heb je ineens twee nieuwe keepers nodig. Waar ga je dan voor? Twee ervaren keepers, twee jongen honden of een combinatie."

ADO Den Haag-doelman Luuk Koopmans (26) is één van de meest genoemde namen. "Ik vind het ook een aardige keeper en iemand die zich nog kan doorontwikkelen. Ik denk ook dat hij ook bij Heerenveen past. De interesse is dus wel serieus", stelt Vissers, die daarbij wel noteert dat Koopmans pas zijn eerste (niet afgeronde) Eredivisieseizoen achter de rug heeft.

Een keeper als Hidde Jurjus (26), die het afgelopen seizoen door PSV werd verhuurd aan De Graafschap, heeft duidelijk meer ervaring. Vissers: "Jurjus heeft het afgelopen seizoen aardig gedaan bij De Graafschap en hij heeft wel meer dan honderd Eredivisieduels in zijn benen." Jurjus heeft bij PSV nog een contract tot medio 2021, Koopmans ligt bij ADO nog twee jaar langer vast.

"Mijn en onze voorkeur gaat uit naar een moderne, Europese keeper", aldus Vissers, die zegt dat deze doelverdediger niet per se een Nederlander hoeft te zijn. "Het kan ook een buitenlandse keeper zijn die Nederlands spreekt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand