Viktor Elm terug bij SC Heerenveen: "Dat waardeer ik heel erg"

Viktor Elm was onlangs even terug bij SC Heerenveen. De Zweed speelde tien jaar geleden in het shirt van de Friezen, maar koestert nog altijd warme herinneringen aan de club.

"Ik ben heel blij om hier te zijn. Het is leuk om iedereen te zien", zegt Elm in gesprek met SC Heerenveen TV. "Ik voel me hier thuis en ik ken ook veel mensen rondom de club. We hebben drieënhalf jaar naast Nazan (Sahakyan, red.) gewoond en nu komen we hier op bezoek. Het is een hele warme club met een groot hart. Dat waardeer ik heel erg."

Veel buitenlandse oud-spelers van SC Heerenveen hebben een goede band opgebouwd met 'voetbalmoeder' Nazan. "Ze heeft ons heel veel geholpen. Ze gaf ons steun, eten en heel veel liefde. Ik kwam hier vrij jong en toen gaf ze alles wat ik nodig had", aldus de Zweed, die in 2009 de beker won met SC Heerenveen. "Dat gevoel kan ik nog steeds ervaren in mijn lichaam als ik dat zie."

Elm ziet dat er ook dit seizoen zes Zweedse jongens rondlopen bij de eerste selectie van SC Heerenveen. "Ik ken ze niet persoonlijk, maar qua voetballers ken ik sommige wel. Ik heb tegen Simon (Olsson, red.) en Rami (Kaib, red.) gespeeld. Maar de andere jongens ken ik niet heel goed. Maar in Zweden wordt er over Heerenveen gesproken als Amin Sarr scoort en drie assists geeft. Ik word blij als Zweedse spelers hier naartoe gaan. Dan weet ik dat ze een goede ontwikkeling krijgen en dat ze zich hier goed voelen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand