VIDEO | Waarom Verbeek Kraaij jr. een 'poffert op de neus' gaf

Dat Gertjan Verbeek's biografie 'Recht voor z'n raap' heet, heeft niet alleen te maken met de directe aanpak van de oud-speler en -trainer van SC Heerenveen. Zo kreeg Hans Kraaij jr. in zijn tijd als speler Helmond Sport te maken met de vuist van de inmiddels 58-jarige Tukker.

In het nieuwe boek wordt het moment als volgt omschreven door Verbeek: "We waren pislink en samen met Maarten de Jong heb ik de achtervolging ingezet, het halve stadion door. Hans vloog door een sponsorruimte en de hapjes vlogen door de lucht. Ik kreeg hem te pakken bij de bar en daar kon hij niet meer verder. Toen heb ik hem zoals Hans dat zo mooi zegt een 'poffert op de neus' gegeven."

Kraaij jr. herinnert zich bij FOX Sports het voorval nog goed. "Het was een topduel op De Braak natuurlijk, hè? Gertjan is in principe een verdediger maar hij speelde die wedstrijd in de spits. Toen had ik er al een paar gekregen en toen maakte volgens mij René van de Kerkhof vlak voor tijd de 1-0. Volgens mij was ik zo vervelend geweest richting hun, dat hij me toen is komen opzoeken."

"Ik denk: ik vlucht het spelershome in", vervolgt Kraaij. "Dus ik langs al die vrouwen heen en hij er achteraan op z'n voetbalschoenen. Die heeft gewoon m'n neus in m'n rechteroor geslagen. Ik wist niet dat Gertjan kon boksen, maar daar heb ik nog een tijdje last van gehad", besluit Kraaij, die als speler van onder meer FC Eindhoven en De Graafschap ook een reputatie had als schopper.

Verbeek sluit overigens niet uit dat het de laatste keer is dat hij iemand een vuistslag geeft: "Nou, dat weet ik niet. Kijk, als je er om vraagt loop ik er niet voor weg. Hij liep me toen echt uit te dagen en dan ga ik de uitdaging aan. Dat kon toendertijd nog, dat is tegenwoordig ondenkbaar. In die tijden werd het zo opgelost. Maar daarna hebben we ook wel weer eens een biertje gedronken, toch?"

"Nou, die avond niet meer, hoor!" besluit Kraay lachend.

???? Gertjan Verbeek en Hans Kraay jr. waren niet de beste vrienden op het voetbalveld.

"Toen heeft hij mijn neus in mijn rechteroor geslagen"

???? FOX Sports 1 pic.twitter.com/6SAaL2rUao

— FOX Sports (@FOXSportsnl) November 29, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand