VIDEO | Van Amersfoort belangrijk bij winnen Poolse beker

Pelle van Amersfoort kent een goed debuutjaar bij het Poolse Cracovia Kraków. Van Amersfoort is belangrijk voor de club en mocht gisteren zelfs zijn eerste prijs bij zijn nieuwe club in ontvangst te nemen.

Gisteren wist Van Amersfoort met Cracovia namelijk de Poolse bekerfinale te winnen. Van Amersfoort was zelf ook belangrijk met een doelpunt. Cracovia speelde de bekerfinale tegen Lechia Gdansk en het bleef tot het laatste moment spannend.

Al snel kwam Lechia Gdansk op een 0-1 voorsprong, wat tevens ook de ruststand was. Via Van Amersfoort kwam Cracovia in de 65e minuut op 1-1. Kort voor het einde leek het toch mis te gaan voor Cracovia, toen Lechia Gdansk in de 85e minuut de 1-2 binnen schoot. Het team van Van Amersfoort ging alles op alles zetten en werd beloond. In de 88e minuut was daar de gelijkmaker en dwong het een verlenging af. In de verlenging wist Cracovia de 3-2 te maken en zo de Poolse beker te winnen.

FT Cracovia Kraków 3 Lechia Gda?sk 2. Mateusz Wdowiak is the hero again as Cracovia Kraków win the Polish Cup for the first time in the club's history #CRALGD #PucharPolski pic.twitter.com/TUgvxNP3LF