VIDEO | Siem de Jong zwaait af: "Gek, mooi en emotioneel moment"

De Graafschap heeft vrijdagavond op feestelijke wijze afgenomen van Siem de Jong. De oud-speler van SC Heerenveen kroonde zich tot de grote man en maakte twee treffers.

De voormalig international is 34 jaar en bergt de voetbalschoenen definitief op. Tegenover ESPN zegt hij na afloop van het duel. "De droom begon bijna dertig jaar geleden naast Stadion De Vijverberg, toen Luuk en ik over het hek klommen om op het oude trainingsveld lekker te voetballen. Morgen speel ik mijn laatste wedstrijd als profvoetballer in dit mooie stadion. Bedankt daarvoor, het was een eer."

De Jong had mooie woorden over hoe hij het beleefde. "Het was een jongensdroom om hier af te sluiten, vlak bij het ouderlijk huis waar het allemaal begon. Dan zo’n wedstrijd, dat maakt het nog iets specialer. Ik hoopte vooral op een mooie wedstrijd. Ondanks de resultaten heb ik hier qua sfeer een mooi jaar gehad. Ik wist dat ik gewisseld zou worden, maar ik wist niet dat mijn familie er zou staan. Dan zie je je kinderen en vrouw daar staan, dan realiseer je dat het echt voorbij is. Een gek gevoel, maar een mooi en emotioneel moment".

Reden van stoppen is dat de fysieke gesteldheid minder werd bij, zo zegt De Jong. "Het was mijn idee om hier één of twee jaar te spelen, afhankelijk van mezelf. Maar fysiek viel het toch tegen. Bij kunstgrasvelden heb ik te veel last gehad. De club heeft ook een goede lichting jonge spelers dus het is prima zo."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand