VIDEO | SC Heerenveen wint met moeite van Meppen dankzij wereldgoal Odgaard

SC Heerenveen heeft vanavond in een oefenwedstrijd gewonnen van SV Meppen. De club uit de 3. Bundesliga verloor, na vier keer dertig minuten voetballen, met 5-4 van de ploeg van Johnny Jansen.

Al na twee minuten kwam SC Heerenveen op achterstand. Een strafschop werd benut door Kremer. Niet veel later kwamen de Friezen alweer op gelijke hoogte. Jens Odgaard scoorde met een prachtige stift. Nog binnen de twintig minuten scoorde Odgaard opnieuw.

Enkele minuten na de eerste pauze scoorde Arjen van der Heide, nadat zijn schot van richting werd veranderd. De 4-1 kwam via Ben Rienstra uit een strafschop. Vervolgens was het rust en keerden de Friezen met een geheel andere opstelling weer terug op het veld.

In het tweede deel deed SV Meppen iets terug via Gruder. In het laatste halfuur was het opnieuw SV Meppen dat scoorde en hierdoor op 4-3 kwam, ditmaal via Düker. Een minuut later kwamen de Duitsers opnieuw op het scorebord met de gelijkmaker. Jordy Bruijn besliste de wedstrijd voor SC Heerenveen. Hij schoot een hoekschop in een keer binnen.

Opstelling eerste twee dertig minuten: Hahn; Akujobi, Høegh, Dresevic, Woudenberg; Kongolo, Rienstra, Ras; Van Bergen, Odgaard, Van der Heide.

Opstelling tweede dertig minuten: Bednarek; Floranus, Drkusic, Skovgaard, Beuker; Faik, Frederiksen, Bruijn; Westra, Hornkamp, Mihajlovic.