VIDEO | SC Heerenveen sluit voorbereiding af met Spaanse nederlaag

SC Heerenveen heeft zich na de 8-2 nederlaag tegen Hoffenheim maar in beperkte mate kunnen revancheren tegen Levante UD. De Spanjaarden waren met name in de eerste helft veel te sterk voor de Friezen en wonnen eenvoudig met 3-1.

De openingsfase van de wedstrijd toonde een opvallende vergelijking met het duel tegen Hoffenheim. Al binnen elf minuten stond SC Heerenveen met 0-2 achter na welgeteld drie kansen voor Levante. Spits Salvador kon twee keer profiteren; eerst na een aanval over rechts en daarna over links.

Tweemaal zag verdediger Daniel Høegh zijn directe tegenstander scoren en niet veel later legde hij de bal zomaar breed voor de Spaanse spits, die het derde cadeautje niet uitpakte. Toch lag die derde treffer nog voor rust in het net: Morales haalde uit van afstand en de bal caramboleerde via Warner Hahn in het doel.

Tijdens de rust greep trainer Jan Olde Riekerink in op het middenveld en verving Morten Thorsby voor Rodney Kongolo. Tien minuten na de pauze resulteerde dat in de 1-3 van Michel Vlap, nadat de Friezen ook daarvoor al wat gevaarlijker werden. Onder meer Arber Zeneli en Sam Lammers waren nog dicht bij een treffer.

Nadat Levante maar liefst acht wissels toepaste in de 60e minuut, was het duel eigenlijk gespeeld. Het frisse achttal kon Heerenveen redelijk makkelijk bedwingen, ook het inbrengen van Emil Frederiksen voor Nemanja Mihajlovic zorgde een kwartier voor tijd niet voor de gewenste opleving.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Schmidt, Høegh, Bulthuis, Pierie; Kobayashi, Vlap (85’ Bruijn), Thorsby (45’ Kongolo); Zeneli, Lammers, Mihajlovic (75’ Frederiksen).