VIDEO | Samenvatting: Van Polen helpt SC Heerenveen aan nipte zege

In een teleurstellende wedstrijd tussen SC Heerenveen en PEC Zwolle hebben de Friezen aan het langste eind getrokken: 0-1. Na een uur spelen werkte Bram van Polen de bal in eigen doel na een harde voorzet van Milan van Ewijk.

In de eerste helft probeerde Heerenveen de thuisploeg vroeg vast te zetten, maar veel leverde dat niet op. De eerste poging van de Friezen kwam via Benjamin Nygren (naast) maar ook de tegenstoten van Mark Pabai en Slobodan Tedic leverden afzwaaiers op. De grootste kans voor de Friezen kwam via Sven van Beek, die doelman Kostas Lamprou tot een uiterste redding redde na een goede kopbal.

Na rust greep PEC het initiatief en was het via opnieuw Tedic gevaarlijk, maar zijn schot uit de draai was te veel naar het midden gericht waardoor Xavier Mous kon redden. Niet veel later kwam Heerenveen alsnog zelf op voorsprong. Van Ewijk zette hard voor richting spits Henk Veerman maar de geparkeerde Van Polen kreeg de bal hard tegen zijn scheenbeen aan: 0-1.

In het resterende halfuur probeerde hekkensluiter PEC van alles en kreeg Heerenveen nog wat kansen in de omschakeling, maar geen enkel schot eindigde tussen de palen.

Opstelling SC Heerenveen: Mous; Van Ewijk; Van Beek, Dresevic, Woudenberg; Madsen, Halilovic, J. Veerman; Nygren (61' Musaba), H. Veerman, Van der Heide (61' Al Hajj).