VIDEO | Samenvatting: Smit loodst beloften met hattrick langs Feyenoord

Jong SC Heerenveen heeft dinsdag met een ruim verschil gewonnen van Jong Feyenoord. In de eerste wedstrijd van de kampioenspoule boekten de Friezen een overtuigende 4-1 zege. Spits Rein Smit eiste daarbij een hoofdrol op: hij was driemaal trefzeker.

De 19-jarige aanvaller opende al na twintig minuten de score op Sportpark Skoatterwâld. Uit een voorzet van Alen Halilovic wist Smit raak te koppen. Enkele minuten later herhaalde Smit zijn kunstje en maakte hij uit een scrimmage zijn tweede van de avond.

Na ruim een halfuur spelen kwam Feyenoord terug in de wedstrijd. Een eigen doelpunt van Bo de Bruijn bracht het verschil terug tot één doelpunt. Kort na rust herstelde Smit de marge van twee en complementeerde hij zijn hattrick door een voorzet van Hamdi Akujobi met het hoofd tot een doelpunt te promoveren.

Het slotakkoord was voor Arjen van der Heide. De Friese linksbuiten werd door invaller Progon Maloku gelanceerd en wist Feyenoord-doelman Nick Marsman eenvoudig te passeren. Met zijn doelpunt bepaalde Van der Heide de eindstand op 4-1.

De overwinning op Jong Feyenoord betekent voor Jong SC Heerenveen een goed begin aan de kampioenspoule. Volgende week staat voor de Friezen de uitwedstrijd met Heracles Almelo op het programma.

Opstelling Jong SC Heerenveen: Doornbusch; Akujobi, De Bruijn, Van Hau, Woudenberg; Bruijn (62. M. Westra), Smit, Hajal; Halilovic (81. Maloku), Espejord (62. Adney), Van der Heide.