VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen wint oefenduel bij Sunderland

SC Heerenveen heeft de laatste wedstrijd van de voorbereiding gewonnen. In en tegen Sunderland werd er met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Faik.

Kongolo was de eerste bij SC Heerenveen die het doel van Sunderland onder vuur nam, zijn inzet ging echter naast. Kort daarna liet de thuisploeg zich gelden, een kopbal van Conor McLaughlin werd gekeerd door Hahn. De kansen waren daarna vooral voor de ploeg van Johnny Jansen. Tot aan de rust bleef het 0-0.

Met nieuwkomer Botman begon SC Heerenveen aan de tweede helft. Waar sc Heerenveen weer als eerste een mogelijkheid kreeg via Faik, zijn vrije trap raakte in de muur. Hahn moest daarna reddend optreden en deed dat voortreffelijk op een afstandsschot. Nadat captain Hoegh geblesseerd het veld moest verlaten was het uiteindelijk Faik die de Friezen op voorsprong zette. Zijn schot van ongeveer 25 meter verdween prachtig in de kruising. Sunderland kreeg nog wel kansen, maar eindigde de wedstrijd zonder doelpunt.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn, Floranus, Hoegh (58' Skovgaard), Dresevic (46' Botman), Woudenberg, Kongolo (75' Akujobi), Faik, Rienstra, Van Bergen, Odgaard, Bruijn (50' Van der Heide).