VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen wint bij ODIN'59 en bekert verder

SC Heerenveen heeft woensdagavond moeizaam weten te winnen van de amateurs van ODIN'59. De Friezen wisten in de slotfase de 1-3 te maken dankzij Pelle van Amersfoort. Door deze zege zitten ze in de koker voor de kwartfinales.

Na een geklungel achterin van Nemanja Mihajlovic, kon rechtsachter Mitchel Bormann profiteren. Met een diagonaal schot zorgde hij binnen twee minuten voor de 1-0. Na de vlotte achterstand ging SC Heerenveen snel opzoek naar de gelijkmaker. Nadat Odin'59 de bal niet goed verwerkte bij een hoekschop, schoot Michel Vlap raak.

Tien minuten na rust viel dan ook de 1-2. Sam Lammers schoot hard raak en liet de doelman van Odin kansloos. In de laatste minuten drongen de amateurs nog wel aan en kregen zij meerdere kansen, maar Warner Hahn hield zijn ploeg op de been.

In de slotfase besliste Van Amersfoort de wedstrijd na een slechte aanname bij Odin in de achterhoede. De aanvaller bleef rustig en rondde knap af. Dankzij deze overwinning plaats SC Heerenveen zich voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Rienstra, Pierie, Woudenberg; Van Amersfoort, Kobayashi, Vlap (86' Bruijn); Mihajlovic (46' Rojas), Lammers (77' Høegh), Zeneli.