VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen verliest nipt in oefenduel met NAC

SC Heerenveen heeft vandaag verloren van NAC Breda. De Friezen namen het tijdens 'De Eredivisie Comeback' van FOX Sports op tegen De Parel van het Zuiden, maar kwamen niet tot scoren. Het werd 1-0 voor NAC Breda.

Akujobi begon minder goed aan de wedstrijd. Hij kreeg al vroeg in de wedstrijd een gele kaart, terwijl hij ook dicht tegen zijn tweede kaart aan zat. De beste kans van de eerste helft kwam van NAC Breda. De ploeg van Maurice Steijn kreeg een grote kans via Sydney van Hooijdonk en ook via Robin Schouten, maar beide schoten in het zijnet. Van SC Heerenveen kreeg Ibrahim Dresevic een kans, maar hij schoot een vrije trap in de muur.

In de tweede helft begon SC Heerenveen nog met de sterkste elf, maar in de 64e minuut kwam een grotendeels Jong SC Heerenveen in het veld. Daarmee kwam ook de 15-jarige Boerhout in het veld. De jonge Friezen waren redelijk gevaarlijk, maar kwamen niet tot 100% kansen. In de slotfase kwam NAC Breda zelfs op voorsprong. Finn Stokkers nam de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening.

Opstelling SC Heerenveen eerste helft: Kroesen; Floranus, Dresevic, Zaal, Woudenberg; Hajal, Akujobi, Veerman; Van Bergen, Ejuke, Van der Heide

Opstelling SC Heerenveen na 64 minuten: Bekkema, Kjartansson, Westra, Offerhaus, Van der Zee, Kongolo, Nunumete, Frederiksen, Boerhout, Smit, Driouech.