VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen thuis niet langs FC Groningen

SC Heerenveen en FC Groningen hebben elkaar vandaag in balans gehouden in de Derby van het Noorden. De eerst helft was voor de Friezen, waar de Groningers de kleedkamer beter uitkwamen.

De eerste helft was voor SC Heerenveen, maar men moest meer dan twintig minuten wachten op de eerste grote kans. Een schot van Schöne werd gepareerd door Padt. Een paar minuten later raakte Joey Veerman de paal. Een paar minuten voor rust was het dan toch raak. Siem de Jong scoort op aangeven van Henk Veerman. Die voorsprong bleef gekoesterd tot en met de rust.

In de tweede helft was de situatie totaal anders. FC Groningen leek als herboren uit de kleedkamer te zijn gekomen en begon direct met het zoeken naar de gelijkmaker. Abraham miste na een uur spelen net. Terwijl tien minuten voor tijd Larsen de lat raakte. Vlak daarna bleek het toch raak: Tomas Suslov maakte de 1-1. Een paar minuten later was het weer Larsen die gevaarlijk was, maar hij kopte over. Beide ploegen scoorden in blessuretijd niet meer en dus bleek 1-1 de eindstand.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder, Floranus, Dresevic, Bochniewicz, Kaib; Schöne (46' Kongolo), J. Veerman, Halilovic, De Jong, H. Veerman, Van Bergen (85' Nygren).