VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen in beker langs Excelsior Maassluis

SC Heerenveen heeft woensdagavond in de eerste ronde van de KNVB Beker een relatief makkelijke overwinning weten te boeken. Tweede divisionist Excelsior Maassluis werd in eigen huis met 0-3 verslagen dankzij goals van Chidera Ejuke, Jordy Bruijn en Daniel Høegh.

Voor trainer Johnny Jansen kwam daarmee bijna precies het scenario uit zoals hij dat voor ogen had. Nadat Alen Halilovic de keeper van Excelsior al tot een uiterste krachtsinspanning had gedwongen, opende Chidera Ejuke de score al snel in de tiende minuut met een mooi schot in de bovenhoek.

Heerenveen ging daarna door met het zoeken naar goals en via opnieuw Halilovic en Mitchell van Bergen ontstonden die mogelijkheden ook. Uiteindelijk maakte Jordy Bruijn nog voor rust er 0-2 van. De middenvelder nam de bal aan buiten het zestienmetergebied en schoot de bal strak in de benedenhoek.

Nog steeds voor rust was Ejuke zelfs nog dicht bij de 0-3 maar zijn schot ging net naast. In de tweede helft was het voor Heerenveen eigenlijk alleen een kwestie van de wedstrijd uitspelen en mocht invaller Daniel Høegh de eindstand bepalen op 0-3. Hij stond op de juiste plek om een gekeerde inzet van Hicham Faik van dichtbij binnen te tikken.

Wie de volgende tegenstander wordt van SC Heerenveen in het bekertoernooi wordt op zaterdag 2 november bekend.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Botman (67' Høegh), Dresevic, Floranus; Bruijn, Faik, Halilovic; Ejuke (62' Dreyer), Odgaard, Van Bergen (74' Veerman).