VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen eenvoudig langs Roda JC in de beker

SC Heerenveen heeft zich in het thuisduel met Roda JC op eenvoudige wijze verzekerd van de achtste finale van de KNVB Beker. In het Abe Lenstra Stadion zegevierden de Friezen met 2-0.

De allereerste aanval van SC Heerenveen leverde dinsdag al bijna een doelpunt op. Oog in oog met de doelman wist Veerman het net echter niet te vinden. Vijf minuten later waren de Friezen opnieuw dicht bij een treffer. Ditmaal slaagde Hicham Faik er niet in om Roda JC-doelman Novakovic te passeren.

Na nog een bal op de paal van Kongolo was het in de 44e minuut dan wel raak. Mitchell van Bergen kon de voorzet van Chidera Ejuke eenvoudig binnen schieten en zette SC Heerenveen op voorsprong. Na rust verdubbelden de Friezen de score al snel. Joey Veerman maakte zijn eerste treffer in het shirt van SC Heerenveen.

Een absoluut hoogtepunt in de tweede helft was het debuut van Doan van Hau. De Vietnamees kwam onder een luid gejuich het veld in en kon ook bij elk balcontact op een applaus van het publiek rekenen. Aan de score veranderde echter niets meer. Zodoende wint SC Heerenveen eenvoudig van Roda JC en overwintert het in de KNVB Beker.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic (70' Høegh), Botman Floranus (89' Van Hau); Faik, Kongolo, Veerman; Van Bergen, Odgaard, Ejuke (66' Dreyer).