VIDEO | Samenvatting: Jong SC Heerenveen verliest bij Jong FC Utrecht

Jong SC Heerenveen heeft dinsdagmiddag een oefennederlaag geleden bij Jong FC Utrecht. Op Sportpark Zoudenbalch wonnen de Domstedelingen met 4-1 van de bezoekers uit Friesland, van wie alleen Couhaib Driouech speelminuten maakte in de Eredivisie.

De jongelingen van trainers Menno van Dam en Ronnie Pander kregen al gauw twee doelpunten om de oren. Eerst was het Nick Venema (al na één minuut) en daarna Rick Meissen die zorgde voor een treffer. Het was tevens de stand waarmee beide ploegen de rust ingingen.

Na rust maakte Jonah Talan de aansluitingstreffer voor Jong SC Heerenveen. De Friezen leken zich terug te knokken in de wedstrijd, alleen een kwartier voor tijd gooide Elijah Velland met een treffer roet in het eten 3-1. Mohamed Mallahi zorgde twee minuten later voor het laatste doelpunt.

Opstelling Jong FC Utrecht: Jord Ruijgrok; Julliani Eersteling (63. Juruel Bernadina), Rick Meissen (46. Dylan Timber), Joshua Mukeh (46. Kjeld van den Hoek), Djevencio van der Kust; Albert Lottin (46. Imanuel Bonsu), Yuya Ikeshita, Derensili Sanches Fernandes (46. Rayan El Azrak); Mohamed Mallahi (85. Bagus Kahfi), Nick Venema (46. Mees Rijks), Oussama Alou (46. Elijah Velland).

Opstelling Jong SC Heerenveen: Jaimy Kroesen (46. Marijn Dijkstra); Noah de Waal (21. Chesron Oostwoud), Noah Stassin (21. Kaj van der Veldt), Stefan Westra Westra, Roan van der Plaat; Ian Beelen, Chris van der Zee, Floris Quaedvlieg (21. Jonah Talan); Levi de Wilde (21. Couhaib Driouech), Axel Schouwstra, Rasmus Wendt (21. Thijs Reuvers).