VIDEO | Samenvatting: Jong Heerenveen ruim langs VVV/Helmond Sport

Jong Heerenveen nam het vanavond op tegen de leeftijdsgenoten van VVV/Helmond Sport. Op Sportpark Skoatterwâld werd er met maar liefst 4-1 gewonnen.

In de eerste helft gebeurde er tot de dertigste minuut vrij weinig, maar toen ging het hard. In de 34ste minuut was het Vanja Drkusic die Jong Heerenveen op een 1-0 voorsprong schoot en twee minuten later bracht Emil Frederiksen de beloften op een 2-0 voorsprong, wat tevens ook de ruststand was.

Jong Heerenveen begon zwak aan de tweede helft. Binnen 10 minuten maakte Jong VVV/Helmond Sport de aansluitingstreffer en werd het nog spannend. In de 68ste minuut bracht Jizz Hornkamp een einde aan die spanning en schoot hij de 3-1 binnen. Vervolgens werd het vier minuten later ook nog 4-1 door een doelpunt van Nemanja Mihajlovic.

Door de overwinning stijgen de beloften naar een tweede plaats en lijkt het de kanshebber voor de titel. Met 19 punten uit 8 duels staat het vier punten achter koploper Jong Go Ahead Eagles die twee wedstrijden meer hebben gespeeld. Jong Excelsior en Jong Roda JC staan een punt achter Heerenveen en hebben evenveel wedstrijden gespeeld. Volgende week nemen de beloften het op in een uitwedstrijd tegen Jong De Graafschap.