VIDEO | Samenvatting: Jong Heerenveen en Harkemase Boys spelen gelijk

Een combinatie-elftal van Jong Heerenveen en Onder 19 heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Harkemase Boys. Op Sportpark De Bosk werd het 1-1, waarbij Teun Wilke Braams voor de enige treffer van Heerenveen verantwoordelijk was.

Onder winderige omstandigheden creëerden beide teams al genoeg kansen in de eerste helft, maar pas na rust werd de score geopend. De Mexicaanse jeugdinternational Braams rondde in de omschakeling een goede dieptepass van Nordin Tahboun af in oog met de doelman.

Acht minuten na de openingstreffer maakte Harkemase Boys via Jesse Renken gelijk uit een strafschop. Jong Heerenveen opent komende dinsdag het seizoen officieel met een uitwedstrijd tegen Jong Vitesse. Die wedstrijd begint om 18:30 uur en wordt gespeeld op het sportpark van Vitesse op Papendal.

Opstelling Jong Heerenveen 1e helft: Doornbusch; Kusi, De Bruin, Kojcancic, Adedeij; Adney, Driouech, Mark Westra; El Idrissi, Stefan Westra, Maloku.

Opstelling Jong Heerenveen 2e helft: Doornbusch; Van der Zee, Offerhaus, Anyasi, Koida; Kjartanson, Nunumete, Tahboun; Zejnullahu, Smit, Braams.