VIDEO | Samenvatting: Beloften naar kampioenspoule na winst op Twente

Jong SC Heerenveen heeft vanavond gewonnen. In Gorredijk werd het 2-0 voor de beloften van SC Heerenveen tegen FC Twente. De doelpuntenmakers waren Anders Dreyer en Rein Smit. Daarmee hebben de Friezen zich geplaatst voor de kampioenspoule.

De wedstrijd begon redelijk gelijk. Beide ploegen kregen enkele kleine mogelijkheden en na een kwartier was er dan ook nog niet gescoord. Niet veel later was de grootste kans voor rust voor SC Heerenveen. Anders Dreyer raakte de onderkant van de lat, maar zag de bal niet het doel in gaan. In de tegenstoot zorgde FC Twente voor gevaar, maar ook zij scoorden niet.

Daarna was het beste spel van de Tukkers. Zij kregen een aantal goede kansen, maar het was aan SC Heerenveen-doelman Trevor Doornbusch te danken dat ze niet op achterstand kwamen. Daarna waren juist de Friezen weer het gevaarlijkst. 

Vlak na rust was het SC Heerenveen wat de leiding nam. Anders Dreyer maakte de 1-0, terwijl de 2-0 ook al snel volgde dankzij Rein Smit.

Opstelling Jong SC Heerenveen: Doornbusch, Westra, Hoegh, Skovgaard, Woudenberg, Bruijn, Dreyer, Frederiksen, Smit, Halilovic, Mihajlovic.

Lees meer: