VIDEO | Nieuw Noord protesteert ludiek met 'Monopoly supporter editie'

Nieuw Noord met een ludieke actie
Nieuw Noord met een ludieke actie Foto: © Pro Shots

Nieuw Noord heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam op een ludieke manier een statement gemaakt. De aanleiding: de vele regels waar (fanatieke) supporters tegenwoordig mee te maken hebben in Nederland.

Voorafgaand aan het duel was een doek te zien met daarop een Monopoly supporter-editie. Daarbij werden ook de nodige kaarten getoond met elk een betekenis, zoals kanskaarten met 'Stop ongegronde maatregelen' en 'Vrijheid voor tifo'.

Voorbeeld van een regel waar de fanatieke supportersgroep van SC Heerenveen mee te maken heeft, is het verbod op grote doeken over de hoofden van het publiek. "Achteraf bleek dat dit niet werd opgelegd door de KNVB, maar door onze eigen club", laat Nieuw Noord weten op hun website. "Deze maatregelen staan haaks op het gedachtegoed waar wij als vereniging voor staan, met als belangrijkste pijler onze sfeergroep. Zij steken uren vrije tijd in deze acties en dit is dan ook tegen het zere been van ons en hen."

"Inmiddels zijn we in gesprek met de club om zo snel mogelijk de doeken over het publiek weer toe te staan. Wij hebben er vertrouwen in dat dit gaat lukken. Mocht dit niet het geval zijn, dan komen we opnieuw in actie", besluiten ze.

Lees meer:
0 reacties