VIDEO | Kalma leidt Oranje O20 met goal en assist naar eerste WK-zege

Mede dankzij SC Heerenveen-speelster Fenna Kalma heeft Oranje O20 zondag haar eerste wedstrijd op het WK weten te winnen. De uit Haskerhorne afkomstige spits was met een goal en assist van levensbelang tijdens de 2-1 overwinning op Nieuw-Zeeland.

De 18-jarige Kalma opende halverwege de eerste wedstrijd de score nadat een schot van Victoria Pelova werd afgeketst. Het team van bondscoach Michel Kreek leek met die stand de rust te halen maar toen maakte Hannah Blake plotseling de gelijkmaker.

In de tweede helft boden de Nieuw-Zeelanders meer tegenstand maar won Nederland alsnog. Kalma was bij deze goal de aangever op doelpuntenmaker Evan van Deursen. Het volgende duel op het jeugd-WK is woensdag. Dan is Ghana de tegenstander.

Namens SC Heerenveen kwamen ook Quinty Sabajo en Danique Ypema in actie tegen Nieuw-Zeeland. Noah Waterham, Kim van Velzen en Nathalie van den Heuvel bleven de gehele wedstrijd op de bank.