VIDEO | Jansen: ''FC Emmen is gewoon een lastig te bespelen ploeg''

Het gaat nog wat te ver om FC Emmen een Angstgegner te noemen voor SC Heerenveen, maar sinds de rentree van de Drentenaren in de Eredivisie wisten de Friezen nog niet van hen te winnen. Zaterdagavond wacht de ploeg van trainer Johnny Jansen weer een nieuwe kans.

"Ja, tegen Emmen hebben we het zeker in de uitwedstrijden niet goed gedaan. Het is gewoon een lastig te bespelen ploeg", begint Jansen bij SC Heerenveen TV. "Ze staan er ook wel om bekend dat ze graag willen voetballen en op balbezit spelen, om vanuit daar hun kansen te creëren. Dus het is gewoon een goed voetballende ploeg."

De grote vraag is wat dit keer het strijdplan is om Emmen te verslaan. Jansen: "Je zult gewoon heel agressief in de zones moeten verdedigen om druk op de bal te krijgen. En wat ze ook wel graag willen doen is de ruimtes groot maken. Dat zou voor ons ook een mogelijkheid zijn om weer wat mee te gaan doen. Maar met name het gedrag zal anders moeten zijn als tegen Ajax, dat is het allerbelangrijkste."

Tegen FC Emmen treft SC Heerenveen (en Jansen) drie oude bekenden: Caner Cavlan, Michael Chacon en Ricardo van Rhijn. "Met Michael in de jeugd samengenwerkt. Daar had ik altijd wel mooie gevechten mee, hij was altijd heel erg enthousiast", glimlacht Jansen. "Caner was hier altijd een hele plezierige voetballer om mee te werken, met heel veel humor."

"En Ricardo was natuurlijk bij ons hier vorig jaar, dus het is heel erg leuk om die jongens weer terug te zien", aldus Jansen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand