VIDEO | Derksen walgt van Olde Riekerink: ''Wat een ingenomen kwal is dat zeg!''

Het was al langer bekend dat Johan Derksen geen fan is van Jan Olde Riekerink, maar na het lezen van een interview met de nieuwe trainer in Voetbal International is de voetbalanalyticus helemaal zeker dat hij niet bij SC Heerenveen past.

"Heb je het interview met Jan Olde Riekerink gelezen? Wat een ontzettende zelfingenomen kwal is dat zeg! Het is toch verschrikkelijk", vertelt Derksen aan tafel bij VI Oranje Blijft Thuis. "Ik las in de krant dat hij benoemd was in Heerenveen. Daar hebben ze tegenwoordig een wielrenner hebben als directeur, dus dan verbaas je je nergens over."

"Maar die man (Olde Riekerink, red.) past daar helemaal niet in die cultuur. Ik weet zeker dat heel Friesland loopt te schuimbekken na het lezen van dat interview", vervolgt Derksen. "Het is echt professor dokter Olde Riekerink die aan het woord is, hè?"

Ook René van der Gijp heeft Olde Riekerink niet echt hoog zitten. "Het is altijd leuk als iemands toon niet strookt met zijn cv." Derksen: "Ik weet dat ze bij Ajax zijn contract hebben verlengd maar ze wel van hem af wilden. Dat kon niet, want hij had de hoofdrol in de musical 100 jaar Ajax."

Foto: Voetbal Inside

Voor de nieuwe VI had ik een boeiend gesprek Jan Olde Riekerink, kersvers trainer van SC Heerenveen. 'Schrijf maar op: Ik wil het logische simpel doen lijken.' pic.twitter.com/RXbX9816Mw

— Reon Boeringa (@reonboeringa) June 20, 2018
Lees meer: