VIDEO | Bruijn na twee rake vrije trappen clubtopscorer NEC

Jordy Bruijn was afgelopen weekend zonder meer dé man bij NEC Nijmegen. De voormalige middenvelder (24) van SC Heerenveen wist tweemaal raak te schieten uit een vrije trap, waarbij oud-collega Wouter van der Steen even zo vaak geen antwoord had.

Beide keren scoorde de middenvelder voor rust vanaf dezelfde plek, net buiten het strafschopgebied.  Zijn eerste doelpunt draaide hij met gevoel in de korte kruising. Zijn tweede treffer, de 2-2 in de slotminuut van de eerste helft, knalde Bruijn hard in de andere bovenhoek.

Bruijn maakte daarmee een Bossche voorsprong ongedaan, die ontstond na een enorme blunder van Kevin Bukusu. Door de 2-2 blijft nummer vijf NEC steken op 28 punten uit vijftien duels, negen punten minder dan koploper SC Cambuur. FC Den Bosch heeft achttien punten minder en staat achttiende.

Door zijn twee treffers tegen FC Den Bosch is Bruijn nu clubtopscorer bij NEC met vijf goals.

???? Wat een heerlijke vrije trap van Jordy Bruijn! Het staat 0-1 voor N.E.C.

???? FOX Sports 1

— FOX Sports (@FOXSportsnl) December 6, 2020

Jordy Bruijn ontpopt zich tot de Juninho van de Keuken Kampioen Divisie. Daar is vrije trap nummer twee!