Vertrekt Halilovic?: ''Heb niet het idee dat hij heel enthousiast is''

Vorige week verschenen er geruchten dat Alen Halilovic bezig was met een vertrek uit Heerenveen, maar vooralsnog traint de 23-jarige middenvelder nog 'gewoon' mee. Desondanks valt een transfer in de winter niet uit te sluiten, zo bewijst zijn geschiedenis.

"Halilovic heeft dat wel vaker gedaan, hè?", begint Andries Bakker in de Sportcast van Omrop Fryslân, doelend op de laatste drie transferperiodes van de Kroaat. "Hij maakt zijn talent dan niet waar. Als hij echt zo goed was, had hij wel in de basis gestaan. Als dat al niet het geval is op het middenveld, dan wel op de vleugels voorin. Maar ook daar wordt er niet voor hem gekozen."

Presentator Arjen de Boer had vooraf hoge verwachtingen van Halilovic. "Het is een jongen die Jansen zo nu en dan brengt wanneer er even wat meer behoefte is aan creativiteit op het middenveld. Hij kiest nu voor Faik als controleur, plus Veerman en Kongolo. Daarin heeft Jansen ook gelijk, want de resultaten staan aan zijn kant. Het loopt goed en dus is er geen reden om te wisselen."

"Ik kan me daarentegen voorstellen dat Halilovic ook wat ontevreden is", vervolgt De Boer. "Aan de ander kant: van Halilovic, die te boek staat als een supertalent uit Kroatië, die bij FC Barcelona, AC Milan en HSV heeft gevoetbald, mag je verwachten dat hij tenminste zo nu en dan een basisplaats weet af te dwingen bij de nummer zes van de Eredivisie. Kom op!"

Sportverslaggever Roelof de Vries denkt dat de kans op een vertrek van Halilovic redelijk groot is. "Het is een beetje nattevingerwerk, maar ik denk eerlijk gezegd dat hij weg gaat. Dat baseer ik ook een beetje op zijn houding, van hoe hij over het veld loopt en interviews doet. Het is allemaal een beetje (...), ik heb niet het idee dat hij hier heel enthousiast is."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand