Verhuur Hornkamp aanstaande: ''Spits tekent vermoedelijk op korte termijn''

In mei van dit jaar maakte Jizz Hornkamp zijn debuut voor SC Heerenveen, maar het komend seizoen lijkt hij nog niet in de plannen van trainer Jan Olde Riekerink voor te komen. De spits mag daarom verhuurd worden, meldt journalist Sander de Vries via Twitter.

Volgens De Vries zal de 20-jarige spits "vermoedelijk op korte termijn tekenen bij MVV." De Limburgers - vorig seizoen middenmoter in de Jupiler League - hebben naast spits Koen Kostons (18) verder eigenlijk geen spitsen onder contract staan, wat de kans op speeltijd voor Hornkamp zal doen toenemen.

Het afgelopen seizoen speelde Hornkamp zijn wedstrijden vooral bij Jong Heerenveen. In de tweestrijd met FC Utrecht om de play-offs voor Europees voetbal kwam de spits tweemaal in de lijnen, waarbij hij in Utrecht nog dichtbij een treffer was met een knappe kopbal.

Hornkamp heeft in het Abe Lenstra Stadion nog een contract tot medio 2019, waarbij de club nog een eenzijdige optie heeft om de verbintenis met een extra seizoen te verlengen.

Goed, na spandoeken en stewards gaat het weer over voetbal. Jizz Hornkamp mag door SC Heerenveen worden verhuurd. De spits gaat vermoedelijk op korte termijn tekenen bij MVV.

— Sander de Vries (@sander_dvries) 21 augustus 2018

Lees meer: