Verbeek terug naar Nederland: ''Zorgen over eventuele lockdown''

In afwachting van wat er in Australië gaat gebeuren met het voetbal, vliegt Gertjan Verbeek woensdag terug naar Nederland. De oud-speler en -trainer van SC Heerenveen keert terug als blijkt dat de competitie hervat wordt, meldt zijn club Adelaide United via de officiële kanalen.

Verbeek wil in deze onzekere tijd graag bij zijn familie in Nederland zijn en de Nederlandse voorzitter Piet van der Pol kon dat goed begrijpen. "We hebben gesproken over de situatie en afgesproken dat Verbeek en zijn gezin mogen vertrekken nu de Nederlandse grenzen nog niet gesloten zijn", verklaart Van der Pol. "Het is alleen maar logisch dat hij met zijn vrouw Sabine en dochter Sinne vertrekken."

Verbeek is duidelijk opgelucht: "Ik zal met mijn familie vertrekken omdat ze zich zorgen maken over een eventuele lockdown, niet alleen hier in Australië maar ook in Nederland. Ook vanwege de onzekerheid over de competitie en mogelijke sluiting van de grenzen, voelt het als het beste om naar huis te gaan."

"In deze onzekere tijden is de gezondheid en veiligheid van familie het belangrijkste", bevestigt voorzitter Van der Pol. "Ons gesprek was erg open en hij begrijpt nu ook beter hoe de club er nu voor staat. Zijn contract loopt door en hij zal terugkeren zodra de A-League weer begint", aldus Van der Pol.

We can confirm Gertjan Verbeek will return home temporarily.https://t.co/bBoc2bGwOk

— Adelaide United (@AdelaideUnited) April 6, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand