Verbeek: "Bij SC Heerenveen zeiden ze: zo kan het niet doorgaan"

In een openhartig gesprek deelt voormalig trainer Gertjan Verbeek zijn betrokkenheid voor Orlando Smeekes. Meer dan 25 jaar geleden, toen Smeekes het moeilijk had in de jeugdopleiding van sc Heerenveen, bekommerde Verbeek zich als enige om het talent.

"Bij Heerenveen zeiden ze: zo kan het niet doorgaan, dat komt niet goed. Dat zag ik ook wel in", zegt Verbeek in gesprek met FCUpdate. Omdat er geen passend thuis werd gevonden, nam Verbeek de aanvaller in huis. Van zijn veertiende tot achttiende woonde Smeekes onder hetzelfde dak als de latere hoofdtrainer van clubs als Heerenveen, Feyenoord en AZ.

"Hij is als drugsbaby geboren en heeft moeten afkicken toen hij geboren werd." Met de steun van Verbeek slaagde de nu 41-jarige Amsterdammer erin een professionele carrière op te bouwen. Deze bracht hem langs clubs als FC Volendam, Go Ahead Eagles, en Duitse verenigingen zoals Stuttgarter Kickers en Carl Zeiss Jena. De band tussen de twee is nog altijd heel erg sterk. "Hij ziet mij nog altijd als papa, zijn kinderen noemen mij opa", zegt Verbeek.

Gevraagd naar hoe het met Smeekes zou zijn gegaan zonder zijn zorg, antwoordt Verbeek: "Dan had hij niet meer geleefd." Hij benadrukt echter dat dit geen reden is om trots op zichzelf te zijn. "Je bent er om elkaar te helpen. Ik mag me graag bekommeren om mensen, ben volgens mij wel een zorgzaam type en geïnteresseerd in mensen", sluit Verbeek af.

Lees meer:
0 reacties